EANCOD: 5948490930023
Harta Muntii Bucegi contine 56 trase parcurse cu GPS, descrise amanuntit in limbile romana si engleza.
Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp etc. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta. Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea.
Masivul Bucegi se intinde la extremitatea estica a Carpaților Meridionali de-a lungul cursului superior al Vaii Prahovei, avand aspect de cetate naturala, cu incinta suspendata la 1600 – 2500 m, marginita de abrupturi impunatoare ce privesc maiestuos spre staţiunile presarate ca o salba de perle de-alungul vaii: Predeal, Azuga, Busteni, Poiana Tapului, Sinaia.
Masivul, de o mare complexitate structurala și morfologica, are o suprafața de circa 300 km2 si se desfasoara intre Valea Prahovei la est si culoarul Branului respectiv Valea Ialomiţei la vest; spre nord cade brusc catre depresiunea Barsei iar spre sud, pana la intalnirea cu Subcarpaţii de Curbura.
In Parcul Natural Bucegi veţi intalni cateva obiective puse sub ocrotire care au statut de rezervaţie naturala: abruptul Bucsoiului, Valea Malaiesti si Valea Gaura, unde s-au retras cele mai multe capre negre. In regim de ocrotire intra si zona superioara a padurilor de molid, unde caprele se retrag in timpul iernii. Tot aici puteţi intalni si alte animale protejate: rasul, cocosul de munte, dar si multe specii floristice rare…
Scara: 1:35 000
Compatibil GPS: Da