Mâncarea deshidratată liofilizată are o greutete redusă, se poate transporta și prepara ușor. Liofilizarea este un procedeu de deshidratare la o temperatură de sub 0°C în camere de vid, prin care alimentele se pot păstra o perioadă lungă, fără aditivi și chimicale. Sunt potrivite pentru drumeții montane, excursii, camping, expediții în munți sau în zone îndepărtate, pescuit, vânătoare, ture cu bicicleta, etc. Un alt avantaj al mâncării liofilizate este timpul scurt de preparare, față de cea a mâncărurilor obișnuite, mai precis, din momentul obținerii apei fierbinți, circa 5-10 minute. Nutriționiștii recomandă o alimentație cât mai variată pe parcursul excursiilor de mai multe zile, de aceea, vă punem la dispoziție o gamă deosebit de variată de alimente cu preparare rapidă, pentru diverse gusturi sau regimuri speciale, cu sau fără gluten/lactoză sau vegetariene, paste, legume, orez, cartofi, carne de pui, vită sau porc, mâncăruri principale, supe, desert, muesli cu fructe deshidratate, etc.