Verificați ca stanca sa nu aiba defecte structurale precum fisura, crapatura, goluri, rupturi. Verificarea se face cu ciocanul (acustic) si vizual. Se verifica visual si conformatia peretelui, pentru a ne asigura ca ancora nu este amplasata pe un bolovan de dimensiuni mari, care desi este format din roca solida si compacta, ar putea sa se disloce.
Bateți stanca cu ciocanul pentru a verifica daca acesta este potrivit, este foarte important sa auziti un sunet „rezonant - vibrant” , sunetul trebuie ascultat înainte de a decide unde așezați șurubul. Ancora se așează departe de capătul rocii, la minim 20 cm
Forați stanca cu un burghiu tip patru muchii „4 cut drill” , burghiul trebuie să aibă același diametru cu ancora, gaura trebuie făcută la 90 ° în raport cu poziția stancii, iar adâncimea găurii trebuie să fie mai lungă decât lungimea ancorei.
Gaura trebuie curățată perfect cu o perie și / sau cu o pompa cu furtun .
Atentie : praful ramas nu se sufla cu gura, pt ca umezeala din gura transforma praful intr-o pasta lipicioasa foarte greu de curatat.
Deșurubați piulița ancorei, introduceți urechea, înșurubați piulița din nou până când vârful ancorei ajunge la suprafață. Piulita trebuie insurubata doar putin, astfel incat ciocanul sa loveasca in capatul boltului si nu in piulita!
Introduceți ancora (boltul) în gaură, bătând încet cu ciocanul până când urechea se pozitioneaza pe stâncă, orientați urechea, strangeti piulița cu o cheie specială.
Dupa aproximativ 2 rotatii ale piulitei efectul de expandare a capului se face simtit prin cresterea rezistentei la strangere.
!Atentie strangerea excesiva a piulitei poate provoca deteriorarea ancorei !