Dacă primăvara tot pare ca se pregăteşte, în sfârşit, să îşi intre în forţă în drepturi, ne-am gândit să îţi prezentăm câteva sfaturi utile de backpacking destinate mai ales începătorilor.
Ce este backpacking-ul?
Practic, backpacking-ul reprezintă o modalitate destul de low-cost de a călători, pe post de turist, oriunde în lume. Nu ai nevoie de altceva, în principu, decât de un rucasc calitativ pentru drumeţii, destul de spaţios pentru toate cele necesare şi de o doză de curaj. Un adevărat backpacker se va porni la drum fără planuri schiţate dinainte cu exactitate pe hârtie. Un backpacker, de regulă, călătoreşte perioade mai lungi şi având la dispoziţia sa un buget destul de redus. El va fi capabil să se adapteze tuturor situaţiilor mai mult sau mai puţin aşteptate şi va şti să improvizeze atunci când este cazul.
Backpacking-ul implcă mai mult decât o drumeţie, iar backpacker-ul este un adevărat trekker sau hiker care preferă cazarea la cort în loc de hotel, mijloacele de transport mai puţin costisitoare şi se poate integra, cu uşurinţă, în orice cultură, adptându-se tradiţiilor pe care le întâlneşte.
În cazul în care descrierile de mai sus ţi se par interesante şi activitatea outdoor te cheamă cu ardoare, urmăreşte sfaturile noastre pentru o hoinăreală plăcută prin lume.
1. Ia-ţi un companion
Un partener de călătorie, mai ales unul mai experimentat decât tine pe care să te poţi baza, nu este niciodată o alegere greşită în astfel de situaţii.
2. Asigură-te că stăpâneşti o limbă de circulaţie internaţională
Nu trebuie să ştii perfect o limbă străină, dar este important să poţi dialoga cu oamenii în locurile pe care ai plănuit să le străbaţi.
3. Ia-ţi un echipament lejer
Este esenţial să adopţi ţinute cât mai lejere din materiale uşoare, rezistente, care elimină transpiraţia şi mirosurile şi se usucă repede.
4. Ia-ţi încălţăminte comodă
Vei parcurge distanţe mari pe jos, aşa ca este foarte important ca încălţămintea cu care porneşti la drum să fie una comodă. O idee potrivită ar fi bocancii de trekking.
5. Asigură-te că rucsacul conţine doar elementele esenţiale
Nu este deloc indicat să îţi încarci rucsacul cu lucruri inutile, ci sunt importante doar cele care îţi pot asigura supravieţuirea în diverse condiţii: cort, sac de dormit, saltea.
6. Pleacă în mica tă călătorie în extrasezon
Nu de alta, dar călătoriile în afara sezonului în diverse locaţii te vor surprinde plăcut cu tarife mai mici pentru cazare în cazul în care ai nevoie, pentru produse alimentare, consumabile şi altele.
7. Alege versiuni sigure de cazare
În cazul în care doreşti să alternezi statul la cort cu cazarea într-un hostel, este, în continuare, important să economiseşti bani. În momentele când, totuşi, preferi camparea cu cortul, nu te instala sub nici o formă în locuri izolate, foarte sălbatice, unde te poţi trezi cu musafiri nepoftiţi şi vizitatori sub forma unor animale fioroase şi mai puţin prietenoase.
În cazul în care îţi surâde ideea de-a lăsa deoparte confortul apartamentului tău şi de-a te dsprinde de calculator, îţi sugerăm, cu căldură, să încerci gustul unei astfel de aventuri şi te asigurăm că nu vei regreta alegerea făcută.