Alegerea locului de campare pentru propriul confort şi pentru diminuarea efectelor negative asupra mediului; Sfaturi pentru camparea pe nisip

Alegerea locului de campare pentru propriul confort şi pentru diminuarea efectelor negative asupra mediului; Sfaturi pentru camparea pe nisip

Locul de campare este crucial pentru orice drumeţie cu cortul, fie că mergi la mare sau la munte. În cazul în care te hotărăşti pentru aşezarea cortului într-un camping, cel mai indicat este să rămâi în zona destinată acestuia, pentru a diminua impactul negativ asupra mediului. 

Terenul din campingul gata amenajat este nivelat deja, aşa că nu ar trebui să întâmpini probleme. Dacă te hotărăşti să campezi în afara campingului, există o serie de elemente cărora ar trebui să le acorzi o atenţie deosebită.

Fie că vei folosi vechiul tău cort sau vei cumpăra unul nou-nouţ, este bine să îl îngrijeşti pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viaţă.

Suprafaţa terenului pe care campezi

Zona ar trebui să fie una plană, de pe care să se poată scurge cu uşurinţă apa. Zona nu trebuie să cuprindă pietre, rădăcini sau crengi rupte. Este recomandată evitarea depresiunilor şi a canalelor de scurgere a apei de ploaie.

Adăpostul

Când îţi alegi locul de campare, cea mai importantă va fi siguranţa ta, astfel că este important să te asiguri că nu există ameninţări şi primejdii în zona aleasă. Evită să te afli în apropierea stâncilor şi a zonelor cu riscuri de cădere de pietre. De asemenea, nu te aşeza lângă copacii uscaţi, fiindcă, în cazul unei furtuni, crengile lor se pot rupe. Copacii izolaţi pot atrage fulgerele, aşa că evită-i şi pe aceştia.

Apa şi vântul

Este ideală o distanţă de 200 de metri de o sursă de apă. O astfel de distanţă are capacitatea de a reduce condensul din cort şi te va feri de insecte şi de diverse animale care vin la adăpat.

Este important să ai parte de o anumită intensitate moderată a vântului, fiindcă te va ajuta să elimini condensul din adăpost. La altitudini mai mari, vântul rece te va feri de insecte.

Intimitatea

Cortul ar trebui aşezat mai departe de traseele oamenilor şi ale animalelor, iar, la fel cum doreşti ca intimitatea ta să fie respectată, ar trebui să o respecţi şi tu pe a celorlalţi. Copacii, forma terenului şi tufişurile te pot feri de privirile trecătorilor care se aventurează pe cărările montane.

 

Ca bonus, îţi prezentăm câteva sfaturi folositoare în cazul în care ţi se face poftă şi de o excursie cu cortul la mare. Uneori, chiar nu putem rezista tentaţiei de a da o fugă la mare pentru a ne bucura de valurile aflate la doar câţiva metri de cortul nostru. În această zonă, un cort uşor este cel mai indicat, însă montarea lui poate provoca dureri de cap.

Montarea pe nisip vs. montarea pe teren solid a unui cort

Pentru a monta cortul pe nisip este nevoie să sapi gropi mici în jurul cortului cu o lopată pliabilă, pentru a putea înfige cuiele în ele. Acestea trebuie apoi acoperite cu cât mai mult nisip, iar, în caz de vânt, poţi aşeza pungi cu nisip pe partea externă a prelatei cortului.

Cortul trebuie să se deschidă pe direcţia vântului.

Dacă îţi montezi cortul invers, cu faţa spre direcţia din care bate vântul, vei putea beneficia de aer proaspăt, iar, în zilele fierbinţi, acesta este o comoară. Dar, te vei bucura´şi de umplerea cortului cu nisip. Aşadar, poziţionează cortul astfel încât deschiderea sa să fie pe direcţia vântului, pentru a nu te umple cu nisip.

Protejarea interiorului cortului, a hranei şi a aparatelor

Nu intra în cort cu încălţăminte, fiindcă vei introduce şi nisip. De asemenea, protejează tot ce se află în cort de nisip şi de praf şi nu uita să laşi întotdeauna vasele să se usuce afară, pentru ca apoi să îndepărtezi cu uşurinţă nisipul de pe ele.

Camera foto, telefonul şi orice alte dispozitive electronice ar fi indicat să le introduci în huse impermeabile, pentru a le feri de nisip şi de umezeală.

Dacă vei ţine cont de aceste câteva sfaturi, şederea ta la mare sau la munte va fi una mai plăcută, garantat!

Distracţie frumoasă, oriunde alegi să meri la camping!

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!