Din data de 1 pana in 7 mai showroomul este inchis. Procesarea comenzilor se va relua incepand din 8 Mai. Va dorim sarbatori fericite!

Cum ne întreţinem bocancii pentru a le asigura longevitatea

Cum ne întreţinem bocancii pentru a le asigura longevitatea

Iată câteva sfaturi esenţiale privind întreţinerea bocancilor de munte, astfel încât aceştia să rămână într-o stare bună pentru cât mai mult timp:

Prelungirea vieţii unei perechi de bocanci poate fi asigurată de urmatoarele recomandări vitale pentru un astfel de echipament:

  • Bocancii trebuie curăţaţi după fiecare excursie montană.
  • Talpile din interiorul bocancilor trebuie scoase pentru a permite uscarea în totalitate a interiorului încălţărilor.
  • După uscarea bocancilor, este necesară aplicarea unui tratament special pentru impermeabilizarea lor, adică pentru a le conferi rezistenţă la umiditate.

Cum ne curăţm bocancii cât mai eficient?

Curăţarea bocancilor este un proces complex şi absolut necesar pentru menţinerea calităţii lor. Bineînţeles, acest lucru este esenţial pentru toate echipamentele utilizate într-o tură pe munte. Este recomandat ca întregul proces al curăţării bocancilor să fie efectuat în ziua revenirii acasă sau, cel târziu, în următoarea.

Printre motivele pentru care este atât de important procesul de curăţare se numără faptul că în timpul fiecărei utilizări a încălţărilor, în interiorul bocancilor, vor patrunde mici particule de praf, noroi sau de nisip, toate acestea fiind nocive pentru că întârzie şi îngreunează procesul de uscare a lor şi pot, per ansamblu, scurta considerabil durata vieţii bocancilor.

Talpile interioare sau captuşeala din interiorul bocancilor se pot scoate şi pot fi spălate chiar şi la maşina automată de spălat. Este totuşi recomandată verificarea instrucţiunilor oferite de firma producătoare înainte de a lua orice decizie. Spre deosebire de tenişi pe care nu este nici o problemă să îi spalam cu totul în maşina de spălat, nu trebuie să facem acest lucru niciodată cu bocancii.

Pentru îndepărtarea prafului sau a noroiului este necesară o perie, fiind de preferat alegerea unei perii speciale pentru curăţarea bocancilor. Înainte de acest proces, şireturile trebuie scoase; acestea vor fi spălate separat. Echipamentul de munte ar trebui spălat cu apă şi detergent special pentru curăţarea acestuia sau, în lipsa sa, se poate utiliza şi detergentul de vase, fiind antibacterian. Murdaria trebuie îndepărtată cu grijă pentru a evita deteriorarea suprafeţei bocancilor. Specialiştii ne sfătuiesc să nu utilizăm săpun sau detergent obişnuit pentru haine fiindcă acestea pot conţine înălbitori care ar putea lăsa diverse reziduuri în urma lor.

În cazul existenţei urmelor de mucegai pe suprafaţa bocancilor, se recomandă utilizarea unui amestec format dintr-un procentaj de 80% apă şi 20% oţet, rezultatele fiind unele eficiente.

Cum uscăm încălţămintea de munte?

Bocancii se vor lăsa să se usuce la temperatura normală a camerei, fiindcă o temperatură prea mare utilizată în încercarea de grăbire a procesului de uscare ar putea conduce la deteriorarea lor, mai ales în cazul în care sunt confecţionaţi din piele. Uscarea bocancilor cu foen-ul sau plasarea lor lângă diverse surse de căldură cum ar fi şemineul, focul de tabără, soarele, radiatorul etc. poate conduce la slăbirea adezivilor utilizaţi pentru fabricarea încălţămintei.

Talpile inetrioare se vor usca în exteriorul bocancilor pentru a permite o circulaţie optimă a aerului în interior şi o uscare completă.

În cazul în care ne dorim totuşi o uscare mai rapidă a bocancilor, se recomandă plasarea acestora lângă un ventilator la temperatură medie. Altă modalitate este şi învelirea lor în hârtie de ziar, fiindcă aceasta absoarbe umiditatea într-un mod eficient. Hârtia ar trebui schimbată cu alta proaspătă la fiecare oră, în vederea accelerării procesului de uscare.

În ceea ce priveşte păstrarea în condiţii optime a bocancilor, aceştia trebuie depozitaţi într-un loc cu o temperatură normală şi cu o ventilaţie bună. Nu este, sub nici o formă, recomadată depozitarea lor în cutii în garaje sau poduri, fiindcă acestea nu au o ventilaţie corespunzătoare sau există riscul acumulării excesului de căldură care va grăbi deteriorarea lor.

 

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!