Drumeţii de sezon: 3 trasee montane din Braşov

Drumeţii de sezon: 3 trasee montane din Braşov

 

Odată cu venirea verii, dacă nu v-aţi aventurat în natură pe perioada rece sau a  primăverii când încă vremea a fost imprevizibilă şi sunteţi însetaţi de natură şi frumos, puteţi începe drumeţiile, pregătiţi cu echipamentele necesare şi cu multă energie.

Iată 3 dintre cele mai frumoase trasee de munte din zona Braşovului care oferă privelişti desprinse parcă din vis: Muntele Tâmpa Piatra Craiului şi Masivul Piatra Mare.

Înainte de drum

Indiferent de anotimpul în care ne dorim să pornim în diverse trasee, lucrul esenţial este o pregătire pe măsura avântului nostru. Bocancii ne aşteaptă pentru a-i purta prin cele mai frumoase locuri, iar cortul şi sacul de dormit trebuie să fie potrivite pentru sezonul curent. De pildă, există mai multe categorii de saci de dormit, de vară, de iarnă, de expediţii, de trei sezoane etc.

Din fericire, avem la dispoziţie o gamă foarte variată de echipamente pentru fiecare dependent de viaţă activă şi sănătoasă, de sport şi de drumeţii. Este importantă alegerea unor produse de calitate şi originale care deja şi-au consolidat numele datorită profesionalismului şi a seriozităţii de care au dat dovadă, de-a lungul timpului.

În Braşov, poţi găsi cele mai frumoase şi spectaculoase trasee de munte din România. Muntele Tâmpa oferă destule variante pentru turiştii mai puţin experimentaţi, dar şi pentru adevăraţii alipnişti. Masivul Piatra Craiului este o adevărată minune a naturii, iar Muntele Piatra Mare ne oferă imagini de poveste în orice anotimp.

Spre vârful muntelui Tâmpa

Turiştii care doresc să ajungă în vârful muntelui Tâmpa au la dispoziţie 4 trasee cu grade variate de dificultate: Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, traseul care debutează din cartierul Răcădău şi Treptele lui Gabony.

Drumul Serpentinelor marcat cu triunghi roşu are dificultatea cea mai scăzută, iar, după parcurgerea a 800 de metri, turiştii ajung pe Vârful Tâmpa. Drumul Cavalerilor, marcat cu dungă albastră, are 2 km şi ajunge până în Poiana Braşov. Traseul al 3-lea are tot 2 km, este marcat cu triunghi albastru şi este, de asemenea, destul de uşor de parcurs.

Adevărata provocare o găsim în cadrul traseului marcat cu triunghi galben- treptele lui Gabony. Urcuşul este de 167 de trepte abrupte prin pădure şi, deşi drumul este dificil, efortul merită până la ultimul pas.

Rezervaţia naturală Piatra Craiului

Din primăvara anului trecut, avem la dispoziţie 4 trasee noi amenajate pentru a putea savura frumuseţea acestor munţi.  

Primul traseu are o lungime de aproximativ 6,4 km, porneşte din partea de NV a parcului din Zărneşti şi urcă spre Valea Crăpăturii, până la Cabana Curmătura.

Al 2-lea traseu porneşte din zona Văii Râului Mare, înaintează în Cheile Zărneştilor, străbătând pădurea, până la Cabana Curmătura, un loc de popas. În continuare, turişii urcă spre vârful Piatra Mică, o zonă cu o deschidere vastă spre parc şi spre peisajul subalpin. Apoi, traseul ajunge la Poiana Zănoaga, după care revine la cabană. Lungimea acestuia este de circa 10,7 km.

Al 3-lea traseu debutează în partea sudică a parcului din localitatea Sătic şi are o lungime de circa 6,1 km. Traseul trece prin Valea Dragoslovenilor, spre Cabana Garofiţa Pietrei Craiului, de unde urcă, apoi, la Cerdacul Stanciului - formaţiunea exocarstică extraordinară a zonei.

Traseul al 4-lea porneşte din Dâmbovicioara, traversează Cheile Dâmbovicioarei şi Valea Brustureţului spre cabana Brustureţ. Traseul urcă, apoi, la refugiul Grind, prin pădure, iar cei mai experimentaţi dintre turişti au posibilitatea de a urca pe vârful La Om unde se pot delecta cu peisajul alpin şi subalpin.

Masivul Piatra Mare

Vârful Piatra Mare are o înălţime de 1.844 metri, iar drumul spre acesta este destul de anevoios, turiştii având nevoie de un echipament specializat. De la Canionul 7 Scări, drumul până la vârf mai durează circa două ore şi jumătate. Deşi traseul este unul dificil, priveleştea merită toată strădania: Ţara Bârsei şi Munţii Bucegi. Cabana Piatra Mare este situată aproape de vârf şi îşi găzduieşte vizitatorii în 20 de paturi.

Unul dintre traseele cele mai frumoase din Piatra Mare trece prin Prăpastia Urşilor şi este destul de dificil, însă, este accesibil chiar şi pe timpul iernii.

Un alt traseu spectaculos al zonei care nu trebuie ratat, sub nici o formă, este Canion-Cabana Piatra Mare-Peştera de Gheaţă- Cabana Bunloc. Peştera de Gheaţă se află la o altitudine de 1400 de metri într-un bloc de calcar. Temperatura în peşteră este de 0 grade Celsius, pe timpul verii, şi mult mai scăzută iarna. În zonă, se mai află Cascada Tamina de 21 de metri înălţime, vizitarea acesteia necesitând, de asemenea, echipament profesionist.

Toate aceste destinaţii sunt ideale pentru câteva zile libere, traseele meritând efortul, din plin. Tot ce trebuie să duci cu tine în aceste locuri este energie, voie bună şi echipamentele potrivite. 

 

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-17:30

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!