Din data de 1 pana in 7 mai showroomul este inchis. Procesarea comenzilor se va relua incepand din 8 Mai. Va dorim sarbatori fericite!

Cele mai frecvente greşeli ale drumeţilor fără experienţă

Cele mai frecvente greşeli ale drumeţilor fără experienţă

Camparea pe munte, chiar şi numai pentru un weekend, reprezintă un mod relaxant şi placut de întoarcere la natură, însă lipsa experienţei poate favoriza o serie de greşeli făcute când stai la cort. Iată care sunt cel mai des întâlnite şi cum pot fi ele evitate: 

1. O dimensiune nepotrivită a cortului

Comandarea echipamentelor montane de pe internet, din magazine online necunoscute, poate provoca mari neplăceri. Acest lucru se poate întâmpla şi când îţi comanzi cortul, aşa că este recomandată o atenţie sporită la descrierea produsului respectiv.

Există o mulţime de astfel de magazine care vând „corturi de 3 persoane”, iar la achiziţionarea acestuia, vei avea surpriza să constaţi că în el încapi doar tu şi rucsacul tău. Astfel, este necesar să te asiguri că respectivul magazin online îţi va pune la dispoziţie absolut toate datele necesare referitoare la mărimea cortului: producător, tip, anotimpul pentru care este potrivit, dimensiuni, beţe, material interior/exterior, numărul de intrări şi numărul de presoane care încap în el. Unele magazine online oferă şi posibilitatea de a citi review-uri ale clienţilor despre produse, acestea fiind şi ele de un real ajutor.

2. Lipsa testării echipamentului înainte de drumeţie

În mod evident, cel mai inoportun moment pentru constatarea lipsei cuielor de la cort sau a beţelor, a unor rupturi în sacul de dormit este momentul în care te aflii deja în locul pentru campare la vreo 2000 de metri altitudine şi, mai rău, se lasă seara.

În ceea ce priveşte bocancii, aceştia ar trebui purtaţi prin oraş de câteva ori, pentru a te asigura ca sunt comfortabili şi nu îţi provoacă bătături. Pentru femei, ar trebui aleasă opţiunea de bocanci produsă exclusiv pentru ele, fiindcă aceştia sunt adaptaţi caracteristilor lor fizice: călcâiul mai îngust, lamela suplimentară pentru un echilibru între sprijin şi flexibilitatea mersului, o pronaţie mai mare specifică mersului feminin.

3. Întârzierea în locul de campare

Instalarea cortului pe întuneric nu este ceva ce ţi-ai dori să experiementezi, fiindcă aproape întotdeauna există riscul de a face un pas greşit. Este extrem de importantă o familiarizare cu zona de campare pe timp de lumină, pentru a observa întreaga locaţie.

4. Te bizui exclusiv pe foc pentru prepararea alimentelor

Ploaia sau lemnele ude ar putea provoca neplaceri, iar aprinderea focului ar putea fi anevoioasă sau chiar imposibilă, aşadar, gătirea alimentelor la foc nu ar trebui să reprezinte o necesitate.

5. Haine nepotrivite

Este important să reţii că, pe timpul nopţii, diferenţele de temperatură faţă de cele de peste zi pot fi extrem de semnificative. Astfel, va trebui să te asiguri că totul este potrivit pentru înnoptarea pe munte şi că sacul de dormit este unul dedicat drumeţiilor în zonele montane. Hainele trebuie, de asemenea, alese în funcţie de temperaturile de afară.

6. Alimente nepotrivite

Pe munte, nu sunt necesare fel de fel de specialităţi, în nici un caz când se stă la cort. Aici, sunt potrivite alimentele simple care nu se strică uşor precum batoanele bio cu proteine şi fibre sau carnea foarte afumată.

7. Lipsa unor surse suficiente de lumină

Se întâmplă ca multe grupuri de drumeţi neexperimentaţi să deţină o singură lanternă frontală când sunt pe munte, iar în rest să fie nevoiţi să se orienteze cu ajutorul telefoanelor mobile. Este important ca fiecare membru al grupului să deţină o astfel de lanternă.

 
 

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!