Haine tehnice pătate? Echipamentele outdoor murdare? Soluția este detergentul pentru îmbrăcăminte și echipamente de la McNett – GEAR AID

Haine tehnice pătate? Echipamentele outdoor murdare? Soluția este detergentul pentru îmbrăcăminte și echipamente de la McNett – GEAR AID

 

 

Majoritatea îmbrăcămintelor tehnice și echipamentelor outdoor au caracteristici, cum ar fi impermeabilitatea sau rezistența la apă. Îngrijirea corespunzătoare a echipamentelor achiziționate asigură menținerea acestor proprietăților o perioadă mai lungă.

 

Întreținerea adecvată presupune curățarea și impermeabilizarea echipamentelor. Despre produsele de impermeabilizare am povestit în articole anterioare, însă îmbrăcămintea în prealabil trebuie pregătită pentru această procedură de impermeabilizare, prin spălare, curățare și igienizare. De aceea vom parcurge acei pași, ”sfaturi” care sunt general valabile în acest sens.

 

Producătorii echipamentelor recomandă folosirea detergenților special concepute pentru îmbrăcămintea tehnică impermeabilă (Waterproof) sau rezistentă la apă (Water Repellent), deoarece acestea au nevoie de o întreținere periodică, fiind tratate DWR (Durable Water Repellency).

 

Produsele de curățare la care ne-am gândit să vi le prezentăm de la McNett – GEAR AID sunt Detergentul Revivex High Tech Fabric Cleaner de 237 ml pentru îmbrăcăminte și echipamente, respectiv Detergentul Wet Suit & Dry Suit de 250ml pentru îmbrăcăminte din neopren.

 

Revivex High Tech Fabric Cleaner de 237 ml este un detergent cu o formulă ecologică pe bază de apă, care curăță și elimină petele (fără a lăsa mirosuri sau resturi de murdărie), îmbunătățind calitățile, respectiv performanța tuturor hainelor outdoor, cum ar fi: îmbrăcămintea de ploaie, jachetele tehnice, costumele de schi, hainele softshell, fleece sau izolatoarele termice sintetice, etc. Acest detergent se utilizează împreună cu soluția de impermeabilizare Revivex, pentru a realiza un tratament impermeabilizant solid. Ideal pentru îmbrăcămintea cu membrană GORE-TEX®, WINDSTOPPER®, etc.

Soluția nu este toxică, ci una ecologică, concentrată și pregătește suprafețele pentru tratamentul hidrofob.

 

Înainte de a folosi produsul, întotdeauna citiți și respectați instrucțiunile producătorului hainelor outdoor, deoarece astfel puteți păstra garanția respectiv calitatea acestora. În cazul în care nu găsiți pe interiorul echipamentului instrucțiuni sau etichetă indicatoare, urmați recomandările de mai jos.

 

Folosiți detergentul High Tech Fabric Cleaner înainte de a trata echipamentele cu oricare dintre impermeabilizatoare McNett – GEAR AID din gama Revivex (Revivex Water Repellent pentru îmbrăcăminte, Revivex Tent Water Repellent și TentSure pentru corturi).

 

În pofida faptului că în general producătorii de haine și echipamente tehnice recomandă spălarea manuală, sunt totuși excepții, în care se poate folosi mașina de spălat rufe. Aceste echipamente se spală separat de restul hainelor obișnuite.

 

În mașina de spălat:

- Dacă producătorul hainei permite spălarea în mașina de spălat, folosiți mai degrabă o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală/laterală, evitând utilizarea mașinilor de spălat cu încărcare verticală.

- Goliți buzunarele, închideți toate fermoarele și benzile Velcro.

- Întoarceţi pe dos îmbrăcămintea pentru ca materialul să nu se uzeze sau culorile să nu fie distruse în timpul spălării.

- Agitați recipientul înainte de utilizare.

- Impregnați ușor zonele foarte murdare cu detergent.

- Rezervorul de detergent al mașinii de spălat trebuie curățat de orice urmă de alt detergent folosit anterior.

- Adăugați detergent în rezervor conform recomandării de pe ambalaj.

- Introduceți îmbrăcămintea în mașina de spălat; folosiți un ciclu delicat cu apă CĂLDUȚĂ și centrifugare la viteză mică. Respectaţi temperatura indicată pe etichetă, evitând temperaturile mai mari de 30 grade.

- Țineți cont de instrucțiunile producătorului referitoare la uscarea hainelor outdoor, ori în lipsa acestora, întindeți articolele de îmbrăcăminte pe umeraș într-un loc bine aerisit sau în cazul sacilor de dormit, recomandăm uscarea pe plan orizontal.

- Uscați complet echipamentele, înainte de depozitarea acestora.

 

Notă:

Petele de grăsime trebuie eliminate imediat, cu apă și detergent tehnic. Nu folosiți clor, soluții uzuale de îndepărtat pete sau balsam, acestea vor deteriora iremediabil fibrele din care sunt țesute materialele articolelor tehnice.

A nu se spăla cortul sau rucsacul în mașina de spălat rufe. Acestea pot fi spălate doar manual.

 

Spălare manuală:

- Pregătirea hainelor/echipamentelor se face exact ca și în cazul spălări cu mașina.

- Umpleți chiuveta sau vana 1/2 cu apă CALDĂ.

- Detergentul se adaugă conform recomandării de pe ambalaj.

- Înmuiați echipamentele circa 10 minute.

- Spălați-le, frecând ușor toate zonele intens uzate pentru a înlătura murdăria și petele.

- Limpeziți cel puțin de două ori, până când apa rămâne curată.

- Se vor usca conform descrierii de mai sus.

 

Dacă observați la purtare că materialul nu mai respinge apa, ci o absoarbe este indicat să tratați echipamentul și cu un impermeabilizator. Tratamentul nu se impune după fiecare spălare, doar atunci când stratul hidrorepelent DWR s-a deteriorat.

Al doilea produs, Wet Suit & Dry Suit Shampoo de 250ml este un detergent special conceput pentru îmbrăcămintea din neopren. Protejează materialul de îmbătrânirea prematură, cauza principală fiind prezența sării sau a clorului în apă.

Acest detergent se poate utiliza și în cazul altor articole, de exemplu: șosete căptușite, cizme de pescuit, lenjerie de corp Lycra și bineînțeles îmbrăcămintea din neopren. Elimină resturile organice (bacteriile, algele) și reziduurile de clor sau sare. Rezultatul este un echipament care nu-și pierde elasticitatea, drept pentru care va avea o durată de viață mai lungă și implicit va avea un miros plăcut. În același timp, curățarea regulată menține suplețea și culoarea intensă a echipamentului, respectiv facilitează îmbrăcarea ușoară a costumului.

Iată pașii de urmat:

- Spălarea în cazul acestui detergent se face doar manual în rezervoare suficient de mari, astfel încât echipamentul care urmează a fi curățată, igienizată să poată fi scufundată complet în apă.

- Adăugarea detergentului în rezervor se face conform recomandării producătorul.

- Spălați/frecați bine echipamentul cu mâna, pentru a elimina sarea, clorul, transpirația, urina și restul reziduurilor.

- În cazul mirosurilor persistente se recomandă utilizarea deodorizantului MiraZyme. Temă dezbătută într-un articol precedent.

- În vederea efectuării acestui tratament, neoprenul se scufundă într-un al doilea rezervor, sub apă tratată cu MiraZyme, astfel încât toate zonele să fie bine saturate/îmbibate. Extrageți echipamentul din recipient. NU CLĂTIȚI.

- Agățați echipamentul pe un cuier pentru costume umede, căptușit și flexibil. A se pune la uscat în umbră, într-un loc ferit de raze solare, deoarece acestea din urmă sau mașina de uscat rufe anihilează acțiunea enzimelor.

- În timp ce echipamentul se usucă MiraZyme™ își face efectul, neutralizând algele, bacteriile, depunerile și urina, rezultatul fiind un costum fără odoruri.

 

Depozitați soluțiile întotdeauna în recipientul original închis ermetic, într-un loc uscat și răcoros, departe de raze solare.

 

Recomandăm, ca la sfârșit de sezon, îmbrăcămintea și echipamentele să fie puse înapoi în dulap curate și igienizate. Caracteristicile pentru care le-ați achiziționat vor persista mult mai mult timp.

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!