Din data de 1 pana in 7 mai showroomul este inchis. Procesarea comenzilor se va relua incepand din 8 Mai. Va dorim sarbatori fericite!

7 probleme cu care te poţi confrunta la hiking dacă eşti începător

7 probleme cu care te poţi confrunta la hiking dacă eşti începător

Iată care sunt cel mai des întâlnite greşeli pe care le fac începătorii, de obicei, în timpul activităţilor outdoor, cum ar fi hiking-ul sau turele pe munte: 

1. Alegi încălţămintea nepotrivită

Pentru o tură în munţi, încălţămintea aleasă trebuie să ne ofere suport şi protecţie, pe parcursul drumeţiei, în caz contrar, vom avea parte de experienţe extrem de neplăcute care ne vor strica excursia. Băşici, zgârieturi, degete traumatizate – toate acestea ne vor aduce aminte de cât de rău a fost la hiking.

Pentru o tură pe munte, este impetuos necesar să alegem o pereche calitativă de bocanci; nu există alternativă. Este foarte importantă alegerea unei mărimi corespunzătoare piciorului nostru; de asemenea, trebuie să avem grijă să îi rodăm cu câteva zile înainte de excursie, pentru a nu avea surprize.

2. Nu cercetezi prognoza meteo

Situaţia vremii poate fi destul de imprevizibilă, putând apărea, din senin, inundaţii, furtuni, ceaţă extrem de deasă, scăderi bruşte de temperatură etc. Pentru toate acestea, trebuie să fim cât se poate de pregătiţi, iar, în acest sens, este recomandat să consultăm MeteoRomania.ro, site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Desigur, sunt şi alte locaţii virtuale care au o acurateţe crescută şi pe care le putem utiliza cu încredere.

3. Alegi îmbrăcăminte total nepotrivită

Este foarte important să avem în drumeţie protecţie împotriva elementelor naturii. Astfel, pentru frig este esenţial un sistem de layering, iar, în caz de ploi sau vreme rece, este necesar un polar şi un hardshell, având în vedere faptul că, pe munte, lucrurile se pot schimba rapid. Bumbacul sau jeanşii sunt elemente care trebuie excluse când vine vorba de drumuri în munţi.

4. Nu te informezi destul despre locul în care vei merge

Este cu adevărat palpitant să explorezi locuri necunoscute, însă sfatul nostru ar fi ca, în cazul în care există informaţii despre locul pe care ai ales să îl vizitezi, să le studiezi în prealabil. Acestea sunt foarte utile, fiindcă pot oferi date despre posibilele obstacole sau despre eventualele surse de apă. Pe de altă parte, este extrem de important să spui măcar unei singure persoane unde ai plecat şi să oferi coordonatele orientative ale locaţiei.

5. Crezi că nu vei avea nevoie de prea multă apa

Total greşit, fiindcă trebuie să iei cu tine o cantitate cât mai mare de apă, având în vedere faptul că există riscul ca, pe drum, să nu găseşti surse de unde să îţi reumpli bidoanele. Pentru o drumeţie de o zi, sunt necesari circa 2-3 litri de apă.

6. Nu ai cu tine echipament suficient

Deşi rucsacul prea plin este incomod şi poţi avea impresia că pentru o singură zi nu sunt necesare prea multe lucruri, nu este indicat să mergi nepregătit. Vei avea nevoie de echipament împotriva frigului, a ploii sau pentru diverse situaţii neprevăzute.

7. Nu îţi cunoşti limitele

Este esenţial să ştii care îţi sunt limitele. De pildă, în cazul alpiniştilor, coborârea este mult mai periculoasă decât urcarea. La hiking, trebuie luată în considerare şi întoarcerea, aşa că nu înainta cu inconştienţă fără să mai ai în vedere faptul că trebuie să te mai şi întorci. Obstacolele posibile includ schimbarea vremii, terminarea resurselor de mâncare şi apă, lăsarea întunericului etc. Aşadar, este indicată stabilirea unei ore pentru întoarcere.

Chiar şi cei mai experimentaţi montaniarzi mai comit greşeli, însă ar fi indicat să învăţăm din erorile altora, nu pe propria piele.

 

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!