Din data de 1 pana in 7 mai showroomul este inchis. Procesarea comenzilor se va relua incepand din 8 Mai. Va dorim sarbatori fericite!

Revivex McNett-Gear Aid - tratament de ingrijire și impermeabilizare a bocancilor de tura

Revivex McNett-Gear Aid - tratament de ingrijire și impermeabilizare a bocancilor de tura

O pereche de încălțăminte trebuie să treacă prin multe încercări: de la noroi, apă, vânt, zăpadă, la arșiță și soare. De aceea, este absolut necesar ca acestea să fie îngrijite corespunzător. Când ne propunem să investim o sumă considerabilă de bani într-o pereche de bocanci sau încălțăminte de calitate, vom dori să-i purtăm o perioadă cât mai lungă de timp. Chiar dacă orice încălțăminte are o durată de viață limitată, trebuie să ne gândim la modul în care putem prelungi intervalul de utilizare în condiții optime, asigurându-ne să fie cât mai confortabile și nu în ultimul rând rezistente la apă.

Referitor la acest subiect, ne-am propus să vă prezentăm două produse de la McNett - GEAR AID, respectiv câteva ponturi cu ajutorul cărora poate fi prelungită viața a ghetelor, a bocancilor de munte sau a încălțămintelor preferate.

Primul și cel mai important pas este alegerea și achiziționarea unei perechi de încălțăminte destinate special pentru scopul dorit, sezonul, respectiv dificultatea terenului unde va fi utilizat. Pentru o tură scurtă de vară se va opta pentru semighete și eventual sandale. Pentru ture de mai multe zile și teren cu dificultate medie se poate opta pentru ghete sau bocanci de 3 sezoane. În cazul expedițiilor pe un teren cu dificultate ridicată se recomandă bocancii de 4 sezoane.
Nu uitați să rodați încălțămintea nouă înainte de prima utilizare. În caz contrar puteți avea surprize neplăcute în timpul excursiei, care pot strica toată distracția.

Următorul pas, indiferent de încălțămintea aleasă, ar fi protejarea investiției.

Folosiți cel puțin 2-3 perechi de încălțăminte alternativ - este o metodă eficientă în vederea acordării încălțărilor timp suficient, unei aerisiri corespunzătoare.

Verificați starea încălțămintelor cu o zi, două, înainte de a porni pe traseu, să aveți posibilitatea să achiziționați și înlocuiți branțurile, capsele, șireturile uzate, respectiv pentru a efectua anumite reparații, care se impun.

În general încălțămintea tehnică este confecționată din materiale speciale cu membrană și/sau diverse tipuri de piele, suprafața cărora în fabrică capătă un tratament de impermeabilizare. Acest tratament în timp se degradează, motiv pentru care trebuie refăcut. În cazul în care încălțămintea achiziționată nu dispune de tratament inițial, îndemnăm efectuarea acestuia înainte de primele utilizări.

Pentru această procedură recomandăm soluția de impermeabilizare Revivex pentru încălțăminte din piele nubuck, suede sau textil. Această formulă de înaltă performanță pe bază de apă, asigură rezistență împotriva petelor și a apei, menținând senzația netedă și moale, fără să modifice aspectul încălțămintei. Este special conceput pentru încălțăminte cu membrană respirabilă cum este Gore-tex, Mertex, SympaTex, etc.

Tratamentul se realizează simplu prin pulverizare, recipientul fiind dotat cu cap de pulverizare. Pentru o protecție sporită, după uscarea completă peste noapte - fără surse de căldură, se aplică un al doilea strat.

Este indicat ca impermeabilizarea să se efectueze după curățarea și uscarea bocancului sau a încălțămintei, daca este posibil imediat după purtare, și nu înaintea următoarei excursii, nicidecum în decursul acestuia.

În funcție de condițiile în care sunt exploatate, ghetele de munte și nu numai, sunt supuse unui grad de uzură. Pentru a reduce acest grad, încălțămintea trebuie curățată după fiecare purtare.
Înainte de a începe procedura, scoateți șireturile (înlocuiți-le dacă sunt rupte sau uzate). Curățați praful și murdăria cu o perie moale uscată, sau dacă se impune, cu o lavetă umedă. Urmele de sare apărute pe perioada iernii, trebuie eliminate de pe încălțăminte, nu numai din cauza aspectului și efectului acestuia asupra pielii, ci și din cauza riscului ca părțile metalice să ruginească. În acest scop puteți freca suprafața în cauză, cu o cârpă de bumbac sau o perie, îmbibată într-o soluție obținută din oțet și apă. Oțetul poate fi coroziv pe suprafețele din piele, de aceea zona se va curăța cu lavetă și apă călduță, se va asana și se va usca la temperatura camerei, după care pielea trebuie tratată cu ceară Revivex Shoe Wax, conform instrucțiunilor producătorului.

 

Ceara pentru încălțăminte Revivex Shoe Wax este o soluție de îngrijire incoloră, recomandată pentru a trata orice fel de piele. Oferă strălucire pentru încălțăminte, hidratând în același timp pielea acestuia. Conferă rezistență la apă și protecție sporită împotriva deteriorării. Este un produs natural pe bază de ceară de albine. Se poate folosi și pe încălțăminte cu membrană. Conține ingrediente 100% naturale: ulei vegetal, grăsimi, ceară de albine, ceară carnauba, lanolină.

Notă:
• Orice cremă de întreținere se aplică doar pe încălțăminte curată și uscată.
• Niciodată nu uscați încălțămintea în imediata apropiere a unor surse de căldură, deoarece procesul poate accelera deteriorarea suprafețelor de piele naturală.
• Pentru a evita acumularea transpirației și a permite bocancului să se aerisească, folosiți șosete de schimb în timpul excursiei, iar seara nu le introduceți în bocanc, ci puneți-le la uscat.
• Nu depozitați încălțămintea în pungi din plastic, deoarece acestea din urmă împiedică materialul să se aerisească.
• Țineți întotdeauna cont și de recomandările de întreținete și utilizare a producătorului de încălțăminte.

Sperând că v-am fost de folos cu aceste trei articole despre „întreținerea încălțărilor”, cu proxima ocazie vom ataca capitolul „întreținerea corturilor”.

Să aveți plimbări plăcute în sălbăticie :) !

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!