Cele mai bune pârtii de ski din România

Cele mai bune pârtii de ski din România

Relieful din ţara noastră reprezintă un foarte mare avantaj, în special pentru turismul montan. Munţii Carpaţi ocupă o treime din suprafaţa ţării noastre. Din acest motiv, mai ales în ultimii ani, staţiunile montane au atras un număr tot mai crescut de turişti care vin să ne viziteze peisajele idilice, atât în sezonul cald, dar şi iarna, în speical pentru pârtiile de ski sau snowboarding şi pentru a se bucura de numeroasele posibilităţi de distracţie.

Iată cele mai mai bune pârtii din staţiunile montane româneşti, alături de câteva sugestii pentru posibilităţile de cazare din zona acestora.

 

1.      Pârtiile din zona Băişoara

Acestea sunt cele mai apropiate pârtii de ski/snowboarding de Cluj-Napoca şi îşi aşteaptă cu nerăbdare turiştii încă de la prima ninsoare a anului dar nu numai. Staţiunea Băişoara se află doar la 50 km de Cluj-Napoca şi în ziua de azi dispune de un sistem ultra-modern de producere a zăpezii artificiale care are rolul de a menţine stratul de zăpadă pentru ski la cei mai potriviţi parametri. Domeniul schiabil din Băişoara este constituit din două pârtii şi are o lungime de 1500 de metri. Aici, pasionaţii de sporturi de iarnă au posibilitatea de a practica cu încredere ski alpin, skiul de tură dar şi ciclismul montan.

Trecând la posibilităţile de cazare din zona Băişoara, una dintre cele mai recomandate de turişti este Pensiunea Transylvania Villa & Spa, situată în apropierea pârtiei de ski, la doar două minute de mers pe jos. Aceasta se găseşte în satul Muntele Băişorii. Clădirea este nouă şi dispune de un centru SPA foarte bine dotat pentru relaxarea supremă. Pensiunea Andreea este o altă opţiune de cazare preferată de turişti şi este situată în staţiunea Muntele Băişorii, la 60 de km de Cluj-Napoca.

 

2.      Pârtiile din zona Muntele Mic

Staţiunea Muntele Mic este situată la circa 20 de kilometri de Caransebeş şi, în caz că nu ştiai deja, aceasta se află printre staţiunile favorite ale timişorenilor care o preferă drept destinaţie de weekend. Muntele Mic are cinci pârtii de ski care prezintă un grad mediu de dificultate şi o lungime medie a pârtiilor de aproximativ 1600 de metri.

Ȋn zona Muntele Mic, pensiunea Gasthaus Maria pare să fie locaţia preferată de cei mai mulţi turişti şi cea care a colecţionate cele mai bune review-uri. Locaţia este una de vis, iar pensiunea dispune şi de o piscină, fapt apreciat de turişti.

Cabana Cerbul din Muntele Mic este, de asemenea, foarte apreciată de turişti atât pentru locaţia cu peisaje superbe, cât şi datorită condiţiilor de cazare.

 

3.      Pârtiile din zona Cârlibaba

Staţiunea de ski Cârlibaba este situată în judeţul Suceava şi aceasta găzduieşte două pârtii pentru sporturile de iarnă. Pârtiile sunt Măgura 1 şi Măgura 2, iar acestea au fost omologate de autorităţile române. Măgura 1 este o pârtie care are un grad de dificultate mediu şi se întinde pe o suprafaţă de 1000 de metri lungime. Aici poţi găsi şi un teleschi monopost care beneficiază de o capacitate de 400-500 de persoane pe oră. Pârtia Măgura 2 este mai scută decât cea anterior menţionată şi măsoară 535 de metri. Gradul său de dificultate este acelaşi ca al pârtiei Măgura 1, adică unul mediu. Ambele pârtii au câte două tunuri de producere a zăpezii artificiale şi se vor dovedi perfecte pentru o tură cu skiurile în weekend.

Una dintre cele mai apreciate zone de cazare este Pensiunea Mario & Ema, amplasată în mod strategic la distanţe aproximativ egale de staţiunile Borşa şi Vatra Dornei. Preţurile sunt unele dintre cele mai avantajoase din această zonă.

Pensiunea Casa din Deal Fundu Moldovei se află la aproximativ 10 km de Câmpulung şi este situată într-o zonă de vis în care îţi poţi petrece câteva zile minunate.

 

4.      Pârtiile de ski din Păltiniş

Păltiniş-ul este considerată cea mai veche staţiune montană din România şi este prima pe lista preferinţelor sibienilor. Aceasta dispune de şapte pârtii de ski care dispun de grade diferite de dificultate, astfel că fiecare schior îşi poate găsi pârtia potrivită pentru pregătirea sa. Cea mai populară pârtie de ski din Păltiniş este Onceşti 1 care are un grad mediu de dificultate. Lungimea sa este de aproximativ 1000 de metri, iar aici vei găsi atât o instalaţie pentru activităţile nocturne, cât şi un telescaun.

Cele mai bune opţiuni de cazare, conform notelor oferite de turişti, din zona Păltiniş sunt Vila Raza de Soare şi Pensiunea Rara Păltiniş. Vila Raza de Soare este situată chiar în Păltiniş la 500 de metri de pârtia de ski Arena Platoş. Parcarea etse gratuită, iar cel mai apropiat restaurant este situat la 100 de metri distanţă. Pensiunea Rara Păltiniş este, de asemenea, situata tot la 500 de mentri de Arena Platoş şi dispune de o terasă cu o privelişte superbă spre munte. Aceasta are la dispoziţie şi un restaurant.

 

5.      Pârtia Clăbucet din Predeal

Predealul este deja faimos ca fiind una dintre cele mai aglomerate staţiuni atât în perioada caldă, cât şi în lunile reci ale anului. Dispune de foarte multe opţiuni pentru locuri de cazare dar şi de o varietate mare de locuri de distracţie. Staţiunea Predeal atrage zilnic mii de turişti în sezonul rece. Pârtiile de ski din zona Predeal sunt printre cele mai faimoase din România. Cea mai cunoscută pârtie din Predeal este Clăbucet. Aceasta măsoară 2100 de metri, iar gradul său de dificultate este unul mediu.

Cele mai recomandate locaţii de cazare din zona Clăbucet sunt Pensiunea Pasul Clăbucetului, Simon Apartment şi Hotel Dragului. Pensiunea Pasul Clăbucetului este situată în Predeal la 10 metri de pârtia de ski Clăbucet. Este una dintre proprietăţile cotate cel mai bine privind raportul calitate-preţ.

Simon Apartment este o altă variantă notată foarte bine de turişti şi se află la doar 5 minute de mers pe jos de pârtiile de ski din zonă. Locaţia oferă o piscină interioară, locuri de joacă pentru copii şi o sală de fitness.

Hotel Dragului este situat în Predeal, la 500 de metri de pârtia de ski Clăbucet, şi este înconjurat de Munţii Bucegi şi Piatra Mare. Ȋn zona hotelului, te poţi bucura de un cadru natural nealterat unde poti face atât drumeţii montane, cât şi ciclism montan.

 

6.      Pârtiile de ski din Harghita Mădăraş

Harghita Mădăraş este una dintre cele mai spectaculoase staţiuni de ski pe care o poţi găsi în Transilvania. Aceasta dispune de şase pârtii localizate aproape de vârful Mădăraş. Staţiunea este extrem de cunoscută în rândul pasionaţiolor de munte care caută un loc relaxant cu o privelişte grozavă, dar şi o locaţie bună pentru a-şi exersa pasiunea pentru ski. Staţiunea nu este chiar atât de uşor de accesat precum alte staţiuni din zonă, din acest motiv turiştii care ajung aici nu vor fi nevoiţi să se confrunte cu agomeraţia deseori întâlnită pe alte pârtii sau la cozile de la teleschi.

Cabana Mădăraş este clădirea cea mai veche de pe muntele Harghita şi îl veghează de peste 60 de ani. Pensiunea Petho este, de asemenea, foarte apreciată de turişti şi este localizată tot pe muntele Harghita. Ambele locaţii de cazare sunt apreciate datorită culmilor acoperite de păduri şi multe alte peisaje spectaculoase ale zonei.

 

7.      Pârtia Mogoşa din Șuior

Staţiunea Șuior se alfă în Maramureş şi este zona ideală pentru vacanţele petrecute cu familia. Poţi descoperi în această zonă nu doar pârtii perfecte pentru ski, dar şi felurite tradiţii şi obiceiuri din Maramureş. Peisajele şi ospitalitatea celor de aici transformă această staţiune într-un adevărat paradis montan. Pe de altă parte, domeniul schiabil nu este unul foarte mare, însă dispune de 12 pârtii, iar cea mai cunoscută este Mogoşa.

Pensiunea Turist Șuior Cota 1000 se află la o altitudine de 1000 de metri în Baia Sprie, fiind situată la numai 50 de metri de telescaunul Șuior Bază. Pensiunea Pension Verde este situată pe un deal şi oferă peisaje minunate şi o vedere excepţională la Baia Sprie. Aceste două pensiuni sunt printe cele mai bine cotate din zonă.

 

8.      Pârtiile din Transalpina Ski Resort

Transalpina Ski Resort este o staţiune care a fost inaugurată doar de curând în zona Vrancea şi este extrem de căutată de pasionaţii de ski atât din ţară, cât şi din afara ţării. Transalpina pune la dispoziţia turiştilor trei pârtii cu zăpada ideală pentru ski şi snowboarding, deopotrivă. Aici poţi avea parte şi de peisaje ameţitoare care-ţi taie de-a dreptul răsuflarea. Preţurile sunt scăzute în această zonă comparativ cu cele pe care le poţi găsi în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Pensiunea Vânătorul este situată la 0.3 km de Transalpina şi oferă o vedere minunată la munte. Aceasta este cea mai bine cotata locaţie de cazare din zona Transalpina, fiind urmată de Hanul Haiducilor care ste situat la numai 0.2 km de Transalpina.

 

9.      Pârtiile de ski din Straja

Straja este o staţiune montană din judeţul Hunedoara şi se află la altitudinea de 1400 de metri. Aceasta dispune de 12 pârtii de ski care au o lungime totală de 26 de km. Pârtiile de la Straja beneficiază de dotări super moderne, de instalaţii de transport cu telescaunul şi de asemenea, de nocturnă. Pârtia cu cea mai mare lungime pe care o poţi găsi aici este de aproximativ 8000 de metri lungime. Evident, aceasta a devenit atracţia principală a zonei.

Ca locuri de cazare cele mai recomandate de către turişti sunt Pensiunea Adriana Straja care se află în staţiunea Straja la 36 de km de staţiunea Rânca. Ȋn jurul proprietăţii te poţi bucura de diverse activităţi precum ski, ciclism şi echitaţie.

O altă locaţie cu o aşezare favorabilă şi cotată foarte bine de vizitatori este Cabana Atlas situată la doar 70 de metri de teleschiuri şi la 100 de metri de telecabină.

 

10.  Pârtiile din Rânca

Staţiunea Rânca este situată în Munţii Parâng, iar, în caz ca nu ai ştiut până acum, aceasta este staţiunea cu cel mai lung sezon de ski. Motivul este că stratul de zăpadă se depune aici începând cu luna septembrie şi se menţine până în luna mai. Domeniul schiabil de la Rânca este format din şase pârtii de ski şi o pârtie pentru săniuş care este special amenajată pentru copii. Aici poţi practica pe lângă sporturile de iarnă şi rafting, pesciut sportiv, water walking ball şi turele cu ATV-ul.

Ȋn zona Rânca-Parâng, cele mai recomandate locaţii unde te poţi caza sunt Pension Valea Mariei şi Ina Guest House. Pension Valea Mariei se află la intrarea în staţiunea Rânca-Novaci, la 1600 de metri de nivelul mării. Clădires este situată la 150 de metri de pârtiile de ski şi aproape de pădure, fiind extrem de bine cotată pentru locaţie şi serviciile oferite.Ina Guest House este situată la 2 minute de mers cu maşina de pârtiile de ski din Rânca şi oferă o vedere spectaculoasă spre munţii Parâng.

 

Majoritatea pârtiilor de ski din Romania au beneficiat în ultimii ani de progrese tehnologice remarcabile, ajungând la nivelul standardelor înalte europene. Sugestiile pentru locaţiile de cazare au fost alese în funcţie de notele şi review-urile oferite de turişti de-a lungul vremii, dar şi de localizarea acestora în zone cât mai apropiate de pârtiile de ski.

 

 

 

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!