Ca să nu vă prindă vremea capricioasă pe neașteptate, impermeabilizați corturile cu McNett-Gear Aid Revivex sau TentSure

Ca să nu vă prindă vremea capricioasă pe neașteptate, impermeabilizați corturile cu McNett-Gear Aid Revivex sau TentSure

 

La munte vremea poate fi imprevizibilă și capricioasă, așa că ploaia torențială nu ar trebui să vă prindă pe neașteptate atunci, când sunteți instalat cu cortul și ați dori să petreceți mai multe zile în sânul naturii. Factorul principal care influențează aceste circumstanțe, este rezistența foliei cortului la apă, respectiv starea stratului de impermeabilitate cu care acesta este tratat (atât folia exterioară a cortului, cât și folia care vine în contact cu solul, adică fundul cortului).

În general, toate corturile sunt inițial tratate cu un strat de poliuretan sau silicon, care împiedică infiltrarea apei prin țesătură. Acest strat în timp se subțiază, se degradează, de aceea suprafața materialului trebuie tratat periodic.

Cu această ocazie, ne vom concentra atenția pe două produse McNett – GEAR AID, care pot fi soluția salvatoare în cazul în care folia exterioară și/sau folia podelei cortului nu mai au capacitatea de a stopa infiltrarea apei. Acestea sunt sprayul Tent Water Repellent Revivex pentru folia exterioară, respectiv soluția TentSure™ , pentru podeaua cortului.

 

1. Primul produs Soluția de impermeabilizare cort TWR Revivex, este ideal pentru corturi, saci de dormit, echipamente camping, îmbrăcăminte de ploaie, echipamente rezistente la vânt, folii cort, rucsaci, bocanci, etc. Produsul este conceput pentru recondiționarea, impermeabilizarea și lubrifierea echipamentelor outdoor, inclusiv piele, nylon, poliester sau bumbac.

Este un impermeabilizator dotat cu pulverizator, iar stratul de silicon neaderent format, asigură o protecție ridicată împotriva apei.

Notă: Nu se recomandă pentru articolele Gore-Tex® sau alte tipuri de membrană respirabilă – în cazul acestora se va utiliza impermeabilizatorul McNett – GEAR AID Revivex pentru îmbrăcăminte Gore-Tex® și Windstopper®.

Pentru o aplicare cât mai eficientă, cortul curat se va monta și întinde normal, iar suprafața se va trata simplu, prin pulverizare. Surplusul pulverizat poate fi întins uniform cu o lavetă moale. În timpul aplicării, orice spray devine rece. Pentru evitarea disconfortului, țineți degetele departe de duză, apăsând cu un deget doar marginea capului de pulverizare sau purtați mănuși de protecție. În timpul utilizării se va asigura o bună ventilație a încăperii, chiar și la nivelul solului (vaporii sunt mai grei decât aerul). Vaporii pot forma cu aerul amestecuri explozive. În încăpere se interzice fumatul, respectiv consumul de alimente și băuturi. Întotdeauna citiți instrucțiunile de utilizare a soluției impermeabilizatoare, respectiv cele de întreținere a echipamentului pe care doriți să-l recondiționați.

 

2. Al doilea produs, Soluția de impermeabilizare TentSure™ recomandat pentru fundul cortului, o formulă ecologică și foarte performantă de uretan pe bază de apă, este conceput pentru reconstituirea stratului hidrofob pe țesăturile sintetice. După uscare TentSure™ formează o peliculă clară, flexibilă și de lungă durată, cu un finisaj mat, aproape invizibil. Este recomandat pentru: folie fund cort, folie exterioară cort, saci bivuac, pelerine sau îmbrăcăminte de ploaie, accesorii din material sintetic, etc.

Cantitatea de 250ml este suficientă pentru a trata o suprafață de aproximativ 85mp.

Podeaua cortului trebuie să fie curată, uscată și întinsă. Cu ajutorul unei perii rigide se vor elimina urmele stratului original deteriorat, iar suprafața se va peliculiza cu o perie de spumă, într-un strat subțire și uniform. Soluția întotdeauna se va aplica pe partea materialului care a fost deja tratat anterior, sau pe partea interioară a echipamentului. Întindeți două straturi subțiri – este o practică mult mai eficientă, decât unul mai gros. Recomandăm utilizarea mănușilor de unică folosință, pentru a evita lipirea adezivului pe mâini. Lăsați suprafața să se usuce conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Așa cum am menționat și în articolele anterioare, ar fi indicat, ca aceste tratamente de întreținere să fie efectuate înainte de a porni în excursie cu câteva zile, pentru ca echipamentul să se poată usca, iar soluțiile aplicate să acționeze în parametri recomandați de producătorul acestora.

 

Ca și ultimă idee, este de reținut faptul că în funcție de tipul cortului, țesătura din care este fabricată folia exterioară poate avea grade de rezistență la apă diferite, însă cu cât acest grad este mai mare, cu atât crește condensul în interiorul cortului, deoarece respirabilitatea materialului scade în egală măsură. Așadar, în cazul corturilor a căror capacitate de rezistență la apă este ridicată, aerisirea corectă este indispensabilă, altfel umezeala degajată prin respirație se depune pe peretele foliei exterioare. Minimalizați condensul în cort, lăsând deschise gurile de ventilație superioare, respectiv debarasând partea inferioară a peretelui cortului de sacul de dormit sau alte obiecte voluminoase.

Campări plăcute și uscate să aveți !

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!