Destul cu infiltrațiile la îmbrăcăminte! Impermeabilizați-le cu Revivex de la McNett

Destul cu infiltrațiile la îmbrăcăminte! Impermeabilizați-le cu Revivex de la McNett

 

După săptămâni lungi, chiar și luni, în care echipamentele outdoor stau în debara, primăvara vine în sfârșit timpul când acestea pot fi trezite din hibernare. La început de sezon, un excursionist cumpătat va verifica, curăța, impermeabiliza și la nevoie recondiționa îmbrăcămintea tehnică sau de ploaie, corturile, încălțămintea, rucsacii și echipamentele de care nu se va despărți până la sfârșitul toamnei, ca acestea să fie impermeabile, durabile, respectiv să poată fi exploatate în condiții optime.

Deoarece, în articolele anterioare v-am prezentat de la McNett – GEAR AID soluțiile de impermeabilizare Revivex Tent Water Repellent și TentSure pentru corturi, respectiv Revivex Suede+Fabric Water Repellent pentru încălțăminte, de această dată ne vom axa atenția pe Soluția de impermeabilizare Revivex de 300ml, pentru îmbrăcăminte și echipamente outdoor.

Revivex Water Repellent for Outwear 300ml este o soluție de impermeabilizare spray-on pentru țesături outdoor (Gore-tex, Windstopper, softshell, eVent, etc.), care reface sau creează suprafețe hidrorepelente. Se poate aplica și pe acele echipamente, care sunt mai putin evidente, însă la fel de importante, cum ar fi pălăriile, șepcile, mănușile, hamacele, tendele, pernele bărcilor, trusa de igienă personală, echipamentele de pescuit, etc. Conferă confort și ușurință în oricare din cele patru anotimpuri: doar spălați, pulverizați și uscați echipamentul. Recipientul de 300ml dotat cu pulverizator, este suficient pentru a trata aproximativ 4-8 articole de îmbrăcăminte. Dat fiind că este fabricat pe bază de apă, nu este toxic sau inflamabil.

În general îmbrăcămintea outdoor este tratată cu un strat hidrorepelent (DWR - Durable Water Repellent), care se deteriorează în timp. Din cauza reducerii respirabilității îmbrăcămintei, apar zone care deși nu permit infiltrarea ploii, par a fi udate din cauza condensului din interior, provocând o senzație de rece și umezeală. Soluția de impermeabilizare pentru țesături outdoor Revivex este unică, deoarece conferă un finisaj durabil hidrorepelent, restabilind respirabilitatea articolului tratat.

Înainte de aplicarea soluției de impermeabilizare pe echipament, să zicem o jachetă, aceasta va fi spălată cu fermoarele trase, manual sau în mașina de spălat cu un detergent tehnic (ex.Revivex High Tech Fabric Cleaner – subiectul următorului articol). Curățarea și spălarea este foarte importantă, deoarece urmele de grăsimi, sau murdărie, pot bloca porii materialului, blocând respirabilitatea acestuia. După o limpezire profundă, jacheta se atârnă umed pe umeraș, și se pulverizează toată suprafața exterioară. Insistați la umeri, respectiv manșete – zonele intens uzate. Uscați separat jacheta într-un uscător de rufe acasă sau la o spălătorie, cel puțin 45 minute la cea mai înaltă temperatură permisă de producătorul articolului de îmbrăcăminte. Nu se va usca la aer liber.

Din păcate multă lume face tratamentul în grabă, chiar înainte de a folosi echipamentul, fără să citească instrucțiunile producătorilor. De reținut: tratamentul va avea efect doar în cazul în care se respectă temperatura, condițiile și perioada de uscare. Citiți atent atât instrucțiunile producătorului echipamentului, cât si cel al impermeabilizatorului, pentru a vă putea bucura de acea senzație uscată de care aveți mare nevoie în condiții de ploaie și frig.

Când e să alegem între soluțiile de impermeabilizare, ne punem întrebarea care este diferența între un impermeabilizator spray-on și unul wash-in. Alegerea se face în funcție de tipul materialului din care este fabricat echipamentul care urmează a fi impermeabilizat. În cazul în care este vorba de un material multistrat, cu membrană, se va folosi un impermeabilizator spray-on, deoarece scopul e să tratăm doar stratul exterior, straturile interioare trebuie să-și mențină respirabilitatea. Se recomandă impermeabilizator wash-in, în cazul unui material țesut dintr-un singur strat rezistent la apă DWR, cum ar fi de ex.: folia exterioară a cortului, pantalonii de ploaie, o jachetă impermeabilă tip foiță, hamacul, tenda, etc.

Și nu în ultimul rând, dacă tot iubim natura, și ne considerăm responsabili, un aspect destul de important ar fi să alegem produse de impermeabilizare ecologice, inofensive pentru natură, evident, tot din respect pentru mediul înconjurător.

Fiți drumeți conștienți și faceți-vă timp să prelungiți durata de viață a echipamentelor preferate !

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!