Ce trebuie să ştii despre rucsacul de bicicletă

Ce trebuie să ştii despre rucsacul de bicicletă

Orice pasionat de bicicletă ştie foarte bine că rucsacul de bicicletă nu are nici un fel de înlocuitor. Acesta depăşeşte estetica şi comoditatea, funcţionalitatea să gravitând mai mult în jurul conceptului de siguranţă.

Motivaţia necesităţii unui rucsac special pentru bicicletă

Pentru toţi pasionaţii de pedalat este deja ştiut faptul că cu cât bicicleta este mai uşoară, cu atât aceasta poate fi controlată şi condusă mai facil. O astfel de uşurare a acţiunii de a conduce o bicicletă nu poate fi atinsă cu genţi greoaie atârnate de o parte şi de alta a roţilor sau a cadrului.

De asemenea, datorită vibraţiilor, astfel de genţi se pot desprinde de bicicletă şi pot cădea, iar nimeni nu îşi doreşte un astfel de lucru, cu siguranţă, fiindcă un accident de această natură poate atrage după sine evenimente foarte nefericite precum accidentarea biciclistului.

În astfel de situaţii îşi face intrarea în scenă nelipsitul rucsac potrivit pentru bicicletă. În excursiile lungi este evident faptul că vei avea nevoie de un rucsac iar utilitatea sa este cunoscută de orice biker care a ieţit la plimbări mai lungi cu mountain bike-ul. Un rucsac îţi va permite să duci cu tine în excursie câteva lucruri esenţia în astfel de situaţii „alpine”.

Bineînţeles că poţi apela şi la un rucsac de oraş, însă acesta are numai două centuri şi se va regla mai dificil. Mai mult, la fiecare denivelare va sălta pe spatele tău şi te va dezechilibra, iar astfel, poţi ajunge în situaţii periculoase.

De asemeenea, modelele pentru drumeţiile de o singură zi nu oferă biciclistului destul confort din cauza formei şi a volumului; un astfel de ruscac este prea lat şi prea compact.

Principalele caracteristici ale unui rucsac pentru bicicletă

1.      Forma rucsacului

Modelele de rucsac proiectate pentru mountain bike sunt construite pe lungime, iar adâncimea şi lăţimea au dimensiunile mai reduse. În aceste fel, ruscasul poate fi mai bine reglat şi compactat şi va rămâne mai ferm şi mai aderent pe spate.

2.      Capacitatea rucsacului

Pentru o excursie pe două roţi prin paduri nu vei avea nevoie de foarte mulţi litri, mai ales pentru plimbarile de câteva ore. Ar fi indicat să-ţi pregăteşti o listă cu necesarul pentru o jumătate de zi (apă, mâncare, haină impermeabilă, etc.). Pentru orice elemente suplimentare vei avea la dispoziţie şi buzunarele sau agăţătorile rucsacului.

3.      Sistemul de hidratare

Accesortizarea rucsacului pentru bicicletă cu un sistem de hidratare este şi ea importantă. Majoritatea rucsacilor au deja în dotare sisteme de hidratare, iar, pentru comoditate, ideea este alegerea unui rucsac cu un sistem integrat. Un astfel de sistem îţi va fi foarte util mai ales în timpul plimbărilor prin zone mai puţin accesibile, fiindcă te vei putea hidrata fără să te opreşti sau să iei mânile de pe ghidon. De-a lungul itinerariilor montane şi prin păduri, mai ales în cazul în care nu vrei să te opreşti de fiecare dată când ţi-e sete, este destul de riscant să-ţi distragi atenţia de la traseu, luând mâna de pe ghidon.

4.      Sistem de spate cu ventilaţie

Orice activitate outdoor presupune utilizarea de îmbrăcăminte tehnică şi a echipamentelor cu tehnologii avansate cum ar fi sistemul de ventilaţie. Acesta are rolul de a facilita eliminarea transpiraţiei. Aerisirea este vitală pentru confort, iar tehnologiile utilizare diferă de la un model de rucsac la altul. De pildă, inserţiile cu spumă şi plasă vor preveni supraîncălzirea spatelui şi transpiraţia abundentă. Astfel, vei putea pedala cu rucsacul în spate şi când este foarte clad fără să simţi un disconfort prea mare.

5.      Accesorii externe

Accesorizarea externă este şi ea foarte importantă, iar dacă eşti deja un împătimit al mountain bike-ului vei şti că în turele de munte este ideal să ai apa, gustările şi echipamentul cât mai la îndemână. Astfel, cu cât rucsacul are mai multe buzunare şi agăţători este cu atât mai util. De pidlă, elasticul special din partea frontală îţi va permite să atârni casca, haina antivânt, şapca sau altele.

 

Este important să investeşti în rucsacul pentru bicicletă chiar dacă îţi poate părea costisitor şi după câteva ieşiri, vei înţelege utilitatea sa.

 

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-15:00

0264436343 0786224241 contact@mormota.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!